Woorden Mixer

Mix de letters van alle woorden in een tekst

Minkukel

I tnihk I lost my mlbares

 

Het sijhcnt neit zeeovl uit te meakn in wleke vrolgode de letrtes van een worod satan. Als de eestre en de ltatsae letetr op de jsitue paatls saatn kun je de mesete wreoodn zednor peobmerln leezn. Dit kmot ddaorot je hrneesen geen aarpte ltretes leezn, maar hlee woredon.

Het schijnt niet zoveel uit te maken in welke volgorde de letters van een woord staan. Als de eerste en de laatste letter op de juiste plaats staan kun je de meeste woorden zonder problemen lezen. Dit komt doordat je hersenen geen aparte letters lezen, maar hele woorden.

Probeer hier zelf maar of dit waar is.

Woorden Mixer

Schrijf hier je eigen tekst en klik op het "Mixen" knopje.Mix ook:    Eerste letter    Laatste letter     

Resultaat

Teip hier je eiegn tkest

 

Hoe werkt deze pagina?

Een PHP script mengt de letters van ieder woord in een willekeurige volgorde, behalve de eerste en de laatste letter. Alle hoofdletters en kleine letters (van a tot z) worden gemengd. Nummers (0-9), leestekens en andere "rare" tekens worden genegeerd en blijven op dezelfde plek staan.

Een aantal speciale letters zoals  ?aaaaaaaceeeeiiii?noooooouuuuyy worden eerst omgezet neer een eenvoudige versie; a wordt a, o wordt o, enzovoort.

Klik opnieuw op "Mixen" om een nieuwe variatie van dezelfde tekst te zien. Het is mogelijk om de eerste of laatste letter mee te mixen, maar dan wordt het erg onleesbaar.

Laat me even weten als je een bug vindt in de werking van het script.