Bereken je verjaardagen

Je viert een verjaardag iedere keer als je een jaar (365 dagen) ouder wordt. Omdat een jaar iets langer duurt dan 365 dagen (de aarde draait in 365,25 dagen om de zon) hebben we schrikkeljaren uitgevonden.

Happy Birthday

Je bent dus eigenlijk pas 365,25 dagen na je geboorte voor het eerst jarig. En je tweede verjaardag is 730,5 dagen na je geboorte. Afhankelijk van hoe laat je geboren bent kan je verjaardag dus op een andere datum vallen. Klik hier voor meer informatie.

Hier kun je berekenen wanneer je je verjaardag zou moeten vieren.

Bereken je echte verjaardagen

Vul je geboortedatum in en geef aan hoe laat je geboren bent.
Je hoeft niet de exacte tijd te weten, maar wel in welk deel van de dag je werd geboren.

Geboortedag:

Tijdstip van geboorte:
Let op! De berekening die hier gemaakt wordt gaat uit van een jaar van 365,25 dagen (365 dagen plus 6 uren). In werkelijkheid duurt een rondje om de zon 365,2425 dagen. Dat is 365 dagen, 5 uren, 49 minuten, en 12 secondes. Dus ongeveer 11 minuten minder dan 365 dagen en 6 uren.

Ik had natuurlijk een script kunnen maken dat rekent met een jaar van 365,2425 dagen. Dat zou nauwkeuriger zijn, maar dan zou je ook heel precies moeten weten hoe laat je geboren bent. Want met die nauwkeurigheid zou een paar minuten eerder of later geboren worden, een paar jaar later een andere verjaardag op kunnen leveren. Omdat veel mensen het precieze tijdstip van geboorte niet kennen heb ik dus maar deze iets minder nauwkeurige berekening gebruikt.

Scroll naar boven