Trefwoorden Teller


Over de Trefwoordenteller

De trefwoorden teller telt woorden in een tekst.

Plak je tekst in de box en je ziet meteen hoe vaak ieder woord voorkomt in de tekst. De gevonden woorden worden op twee manieren getoond.

  • Een trefwoorden wolk – Woorden in alfabetische volgorde waarbij woorden die vaker voorkomen groter getoond worden.
  • Een frequentie tabel – Woorden gesorteerd volgen de frequentie waarmee ze voorkomen in de tekst.

Cijfers worden niet weergegeven.

Je hebt de keuze om veelvoorkomende woorden te verwijderen uit de telling. Woorden zoals ‘de’, ‘het’, ‘een’ en ‘en’ komen vaak voor met hoge frequentie terwijl ze ons niet veel over de tekst vertellen. Afhankelijk van de tekst of website die je wilt tellen kun je kiezen om algemene Engelse of Nederlandse woorden te negeren. Je kunt natuurlijk ook kiezen om alle woorden te tellen.

In grote teksten heb je erg veel verschillende woorden. Je kunt ervoor kiezen om alleen woorden te zien die een minimaal aantal keren in de tekst voorkomen. Als je bijvoorbeeld het ‘Minimum aantal’ op 3 zet, zullen woorden die slechts een of twee keer voorkomen niet getoond worden.

Web pagina woorden teller

Dit is een handige tool om trefwoorden op webpagina’s te bekijken. Open de web pagina die je wilt tellen in je browser, selecteer de hele tekst met Ctrl-A, kopieer het met Ctrl-C, en plak het in de box met Ctrl-V. Je krijgt meteen te zien welke trefwoorden belangrijk zijn op die website.

Scroll naar boven